Udflugter (DK)

Fredag den 15. juli 2022 har stævnedeltagerne mulighed for at købe 1) udflugter, 2) deltagelse på workshop i færøsk dans, 3) deltagelse i foredrag, og/eller 4) deltagelse i færøsk kulturaften. Udflugterne, workshoppen, foredrag samt færøsk kulturaften købes og bestilles i forbindelse med tilmeldingen. Nedenunder kan man se, hvilke udflugter, der kan vælges mellem. Ønsker en større gruppe en udflugt inden stævnet starter, kan man f.eks. forsøge at spørge Mouritsen’s Bussar, tlf. +298 322121, teldupost: mb@mb.fo.

Landsbytur på Østerø (Eysturoy), 4½ time, kr. 520

Vi forlader hovedstaden og kører gennem den nye undersøiske tunnel mellem Strømø (Streymoy) og Østerø (Eysturoy). Denne 11 km lange tunnel har en smuk skulpturel rundkørsel under havet. Vores første besøg er på et “fårehus”, hvor bonden vil fortælle os om fåreavl, og du får set fårene tæt på. Du får også en lille smagsprøve af færøsk tørret kød og lokal forfriskning med rabarber. Efter dette besøg får du mulighed for at se, hvad ulden bruges til hos Navia, som er en færøsk producent af uldtøj, hvor moderne design kombineres med ældgamle metoder og traditioner, hvilket giver hver beklædningsgenstand en unik karakter af højeste kvalitet. Resultatet er unikt, både som behageligt tøj af høj kvalitet og som originalt fritidstøj.

Norðragøta – © Marita Gulklett

Længere mod nord besøger vi bygden Gøte, hvor Blásastovamuseet giver et unikt indblik i kulturen og livsstilen på Færøerne i de forgangne århundreder. Her har du mulighed for at se et komplet, gammelt, færøsk bygdesamfund med gamle bondehuse, fiskerhytter og en gammel kirke.

På vej tilbage til Tórshavn passerer vi idylliske bygder og krydser ‘den eneste bro over Atlanterhavet’, der forbinder Strømø og Østerø. Vi tager også bjergvejen og standser ved udsigtspunktet med udsigt over hovedstaden.

Panoramisk køretur på Vågø (Vágar) 4 timer, kr. 470

Nyd en panoramisk køretur rundt i de dejlige, traditionelle bygder på den naturskønne ø Vågø (Vágar).

Rejs nordpå fra Tórshavn gennem en undersøisk tunnel til den naturskønne ø Vågø. På Vågø er der de tre store bygder Midvåg (Miðvágur), Sandevåg (Sandavágur) og Sørvåg (Sørvágur) og de tre små bygder Bø (Bøur), Gåsedal (Gásadalur), Vandsøre (Vatnsoyrar). Fordyb dig i kultur og natur, mens du besøger nogle af disse dejlige bygde.

Dit første stop er ved Sandevåg, en velholdt historisk bygd, hvor udgravninger har afdækket ruiner fra middelalderen. Besøg den markante rødtagte Sandevågs kirke, hvor Sandevågsstenen, en runesten fra 1200-tallet med en runebeskrivelse, vises. Bagefter fortsætter din naturskønne køretur forbi bygderne Sørvåg og Vandsøre, en ny bygd grundlagt i 1921. Det er den eneste bygd i Færøernes øgruppe, der ikke ligger ved kysten, men derimod ligger ved siden af den store indsø Sørvågsvand.

Du ankommer snart til Bø, en gammel fiskerlandsby, der anses for at være en af de ældste bygde på Færøerne; udsigten ud til havet er blandt de smukkeste på Færøerne. Vi vil nyde forfriskninger og hjemmebagt kage i det gamle pakhus fra 1861

Det maleriske motiv »Múlafossur« i Gåsedal – © Marita Gulklett

Følg din guide, mens du ledes på en valgfri vandretur i Bø. Beundr den storslåede udsigt ud over havet og holmen Tindholm med sine mange toppe. Bygden har charmerende gamle træhuse og en traditionel gammel sorttjæret kirke fra 1865. Dit sidste besøg er i Gåsedal, en fjerntliggende bygd med færre end 20 indbyggere. Den ligger på kanten af Myggenæs fjord (Mykines fjørður) og er tilgængelig via en tunnel gennem fjeldet.

Gjógv & pandekager, 4½ time, kr. 447

Oplev Færøernes betagende skønhed, inden du standser i en naturskøn fiskerlandsby for at prøve nogle velsmagende pandekager.

Tag på en naturskøn nordlig køretur, forbi idylliske bygde og den gamle hvalfangststation ved Å (við Áir), inden du krydser ‘den eneste bro over Atlanterhavet’ til Østerø (Eysturoy) – den næststørste ø på Færøerne. Gå forbi bygden Ejde (Eiði) og hold øje med de to markante klippeformationer, der stiger op fra havet, Kæmpen og Kællingen, før du fortsætter forbi Slættaratindur, det højeste fjeld på Færøerne, til bygden Gjov (Gjógv).

Naturhavnen ved Gjov – © Marita Gulklett

Gjov (Gjógv), opkaldt efter sin 650 fod lange havfyldte kløft, giver en fantastisk naturlig havn, hvor den lokale fiskeflåde kan få læ for vejret. Nyd forfriskninger med traditionelle pandekager, serveret med kaffe og te på et lokalt gæstgiveri. Efter forfriskningerne har du mulighed for at læne dig tilbage og slappe af inde i varmen eller vandre gennem den smukke lille fiskerlandsby for at beundre kløften.

Når du tager bjergvejen tilbage til Tórshavn, standser du ved et udsigtspunkt med udsigt over hovedstaden for at få mulighed for at fotografere den omkringliggende panorama.

Vestmannas fugleklipper, 4 timer, kr. 560

Saksunardrangur, Vestmannabjørgini – Erik Christensen, CC BY-SA 3.0

Bussen tager os med til bygden Vestmanhavn (Vestmanna), hvor vi går om bord på både og sejler ud til fugleklipperne. Her er noget for alle dine sanser: lyden af havfugle, hvisken fra havet og dets skiftende farver, de vejrbidte klippeformationer og himlen, der rører toppen af bjerget. Vi sejler langs klippevæggen ind i en smal kløft, hvor rene klippevægge på begge sider stiger lodret mod himlen. Helt oppe på klipperne, tæt på himlen, græsser får helt uimponeret hos os. Båden går langsomt ind i en af de mange grotter, og et øjeblik forsvinder dagslyset. Mørke og lyden af dryppende vand omgiver os, og pludselig dukker vi op på den anden side. Båden ligger stille et stykke tid, mens vi nyder landskabet. Folk peger og tager fotografier, men et foto kan ikke gengive, hvad dine øjne rent faktisk ser. Det kan kun hjælpe dig med at huske detaljerne. Efter sejlturen vender vi tilbage til Tórshavn via bjergvejen og standser ved udsigtspunktet med udsigt over hovedstaden.

Undirmenu